Vad är en tygblöja?

Hur fungerar en tygblöja?

Om vi ska förenkla det så består en tygblöja av två delar, en del som absorberar och en del som håller inne väta. Du vill alltså ha en vattentät utsida och någonting som absorberar allt kiss. Den kombinationen kan se olika ut beroende på vad man föredrar.

När ditt barn har använt blöjan tvättas den och återanvänds om och om igen tills den antingen slits ut eller ditt barn blir blöjfri.
När ditt barn inte längre behöver blöjor kan man antingen spara den till framtida syskon eller sälja den. Om man sparar blöjor inför syskon rekommenderas det att tvätta dem var sjätte månad för att resårerna inte ska torka ut.

Om man istället vill sälja finns det olika facebookgrupper där man kan sälja sina blöjor i andra hand. Andrahandsmarknaden av tygblöjor är större än man kan tro och om det man säljer är i fint skick kan man få upp till 60-70 % av inköpspriset tillbaka. Visst är det underbart att man kan få tillbaka pengarna på någonting som annars hade slängts i soporna. 

 

När ska du byta blöja?

Använder man engångsblöjor syns det när det är dags att byta eftersom den blir större och kan hänga ner lite. En tygblöja däremot ser likadan ut på barnet oavsett om det är kiss i eller inte. Då kan man istället hålla koll på tiden. Man kan behöva byta efter ca 2-3 timmar men det är såklart olika från barn till barn. Det går också att hitta sina rutiner för blöjbyte, kanske varje gång barnet vaknat och efter måltider. Det är helt enkelt upp till var och en vad som är enklast för just er. Om blöjan är torr vid bytet kan den användas igen. Sätt gärna barnet på pottan i samband med en torr blöja. 

Om blöjan läcker märker man det oftast på att det är lite fuktigt ljumsken. Det är väldigt sällan det blir en stor pöl. Det sker när det gått för lång tid mellan bytena.

Hög kvalité

Tillverkat av noga utvalt material.

Gratis frakt

Över 1000 kr i Sverige.

För ditt barn

För en hållbar framtid.

Baby Valeris Tygblöjor

Lätta att använda, tvätta och återanvända

Varukorg